Atenție la frauda „BEC Fraud”

Poliția atrage atenția la un fenomen care are consecințe dintre cele mai negative pentru societățile comerciale. Este vorba despre un mod de operare numit Business E-mail Compromise Fraud – cunoscut și ca frauda de tip BEC– care vizează transferurile bancare efectuate între societăți comerciale.

Business E-mail Compromise Fraud „BEC Fraud” este definit ca o fraudă complexă ce țintește societățile comerciale sau instituțiile guvernamentale implicate în gestionarea proiectelor internaționale, contractate cu clienți străini (activități de comerț extern) și efectuează cu regularitate plăți prin transfer bancar.

Schema infracțională presupune accesarea în mod neautorizat a conturilor de e-mail ale unor societăți comerciale, care urmează a semna un contract, monitorizarea corespondenței purtate de către angajații respectivei societăți și simularea corespondenței reale cu societatea/instituția parteneră din Republica Moldova, prin intermediul unei adrese de e-mail asemănătoare sau identice.

In acest context, Fabrica de Stică din Chisinău, recomandă clienților și partenerilor, să verifice în permanență corectitudinea denumirii adresei de e-mail prin intermediul căreia se comunică. Informațiile despre schimbarea rechizitelor bancare necesită a fi verificate repetat și prin diferite surse de comunicație.

Tel: +373 22 47-39-26
office@glass.md
sales@glass.md